De Graafschap negeert Kraay-transfertip: Kan nog geen herrie maken in kippenhok

De Graafschap negeert Kraay-transfertip: "Kan nog geen herrie maken in kippenhok"

09-02-2017 14:41
10

Hans Kraay jr. is niet blij met het feit dat De Graafschap Kevin van Diermen aantrok in plaats van een verdediger die hij aan de club adviseerde. Kraay schoof Carlos Opuku van Koninklijke HFC naar voren als goede speler voor de Jupiler League-club.

"Voor weinig geld had De Graafschap een fantastische verdediger gehad en hij is met tien goals ook nog eens topscorer in de tweede divisie", citeert de Gelderlander de oud-speler van de club tijdens een sponsoravond bij FC Winterswijk. "En dan halen ze Kevin van Diermen... Die kan nog geen herrie maken in een kippenhok."

Kraay was aanvankelijk positief over de aanstelling van Henk de Jong bij De Graafschap, maar dat gevoel is inmiddels wel verdwenen. "Ik dacht echt dat hij een hele goeie opvolger (van Jan Vreman, red.) was. Een people manager, een leuke frisse man. Maar na de vierde nederlaag op rij noemt hij het verdedigen van De Graafschap slapstick en heeft hij gekeken of er op de tribune bel-Chinezen zaten. Als hij nu twee maal de Europacup had gewonnen, maar als je net bij De Graafschap zit moet je dat niet zeggen", aldus de analist en presentator.