Man United wint simpel en legt druk bij Liverpool; puntenverlies Koeman

Man United wint simpel en legt druk bij Liverpool; puntenverlies Koeman

11-02-2017 17:53
6

Manchester United is zaterdagmiddag over Liverpool heengeklommen op de Premier League-ranglijst. The Red Devils wonnen in eigen huis simpel van Watford (2-0) en staan nu op de vijfde plaats. Liverpool speelt later op de avond in eigen huis tegen Tottenham Hotspur. 

United begon tegen Watford, waar Daryl Janmaat op de bank zat, wat stroef. In de loop van de eerste helft namen de kansen toe. Nadat topscorer Zlatan Ibrahimovic een grote kans had gemist - een kopbal van dichtbij ging er niet in - was het even later wél raak. Een combinatie over meerdere schijven eindigde bij Juan Mata, die met zijn linker binnenschoot. 

Van het zwakke Watford had het team van manager José Mourinho werkelijk niets te duchten. Na een uur spelen werd de wedstrijd beslist. Uitblinker Anthony Martial maakte op aangeven van Ibrahimovic 2-0. De 35-jarige Zweed kreeg zelf nog een paar kansen op de derde United-treffer, maar goals vielen er niet meer. 

Het Everton van Ronald Koeman verspeelde op bezoek bij het laaggeklasseerde Middlesbrough twee punten. Het bleef 0-0. Southampton drukte Sunderland nog dieper in de problemen door met 4-0 te winnen bij de hekkensluiter. Winteraankoop Manolo Gabbiadini tekende voor de eerste twee doelpunten. Jason Denayer (eigen doelpunt) en Shane Long maakten het kwartet compleet. 

Overige uitslagen
Stoke City - Crystal Palace 1-0
West Ham United - West Bromwich Albion 2-2