Zon schijnt voor pechvogel Willem II na intensive care en blessures: 'Frustrerend'

Zon schijnt voor pechvogel Willem II na intensive care en blessures: 'Frustrerend'

20-02-2017 16:57

Guus Joppen kende de voorbije periode bijzonder veel pech. De Willem II'er kon tegen AZ eindelijk weer in de basis beginnen en gaf een zetje bij de 0-1 van de Alkmaarders. Joppen was echter van mening dat er een overtreding aan voorafging

Het Brabants Dagblad vroeg zich af wat er precies gebeurde. "Pff, van alles. Maar het was toch gewoon een overtreding van Weghorst? Hij beukte Kostas vol omver. Ik raakte de bal nog wel, maar kon er niet goed bij. Een klotegoal, punt. Echt heel fijn dat we op het laatst nog gelijk maakten", aldus Joppen.

De verdediger was al lang blij dát hij überhaupt kon spelen, want hij heeft veel pech gehad. Hij belandde met een trombose-arm op de intensive care, toen Joppen nog bij Helmond Sport speelde. Bij Willem II volgde een zware knieblessure en dit seizoen weer een liesblessure én hamstringblessure.

Nu Pele van Anholt even afwezig was door een kwetsuur, kon Joppen starten. "Eindelijk. Het was een frustrerende tijd." Het kon wel beter: "Maar het lichaam voelt goed, dat is fijn om te constateren." Het contract van Joppen loopt af. Hoe nu verder? "Ik moet eerst gaan spelen en mijn oude niveau halen. Het is nu aan mij om het te laten zien, dan praten we daarna verder."