Vermeer ziet de bui al hangen: 'Dan zal Jones wel eerste keeper blijven'

Vermeer ziet de bui al hangen: 'Dan zal Jones wel eerste keeper blijven'

15-03-2017 07:12
13

Kenneth Vermeer hield er na acht maanden blessureleed rekening mee dat hij dit seizoen niet meer aan de bak zou komen. De doelman stond tegen AZ echter onder de lat. Ook zondag in het uitduel met sc Heerenveen speelt hij waarschijnlijk.

Dat heeft alles te maken met de blessure van Brad Jones. "Toen ik te horen kreeg dat ik weer met de groep mocht trainen, wist ik ook wel dat een trainer niet snel een keeper zou wisselen die het goed doet. Dan richt je je op het nieuwe seizoen, alleen kan een kans altijd sneller komen", reageert Vermeer tegenover Voetbal International.

De geboren Amsterdammer beseft evenwel dat een definitieve terugkeer tussen de palen waarschijnlijk even op zich laat wachten. "Wat ik nu moet doen, is goed trainen, scherp blijven en er staan als ik nodig ben", aldus Vermeer. "Als Brad Jones snel hersteld is van zijn blessure, zal hij dit seizoen wel eerste keeper blijven. Als het zo moet zijn, moet het zo zijn."

Vermeer gelooft in het kampioenschap. "We hebben nog een aantal lastige wedstrijden voor de boeg, al is in deze fase ieder duel moeilijk. Als wij doen wat we moeten doen en iedere wedstrijd honderd procent geven, dan heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt."