Ik ben één van de beste spitsen in de Premier League. 100 procent zeker

"Ik ben één van de beste spitsen in de Premier League. 100 procent zeker"

16-03-2017 08:32
8

Romelu Lukaku gaat zijn Everton-contract niet verlengen, zo werd woensdag bekend. De Belg hoopt in de zomer de stap naar de Europese top te zetten.

Lukaku kon met een weeksalaris van 150.000 euro de best betaalde speler in de geschiedenis van Everton te worden, maar het geld kan hem niet overtuigen. Hij wil zich meten met een ander niveau. "Luis Suarez, Lewandowski, Benzema, Cavani: dat zijn de mannen naar wie ik kijk om van bij te leren - niet Harry Kane", verklaart Lukaku aan Het Laatste Nieuws.

"Ik let in bepaalde fases op wat ze doen en dan denk ik bij mezelf: interessant. Hoe dicht ik hen benader? Wél, ik denk dat ik er dicht bij ben. Ik ben één van de beste spitsen in de Premier League. 100 procent zeker. Als ik dat niet zeg, schiet ik mezelf in de voet."

Lukaku hoopt dat een Europese grootmacht hem op waarde schat. "Kan ik één van de beste aanvallers in de wereld worden? Jazeker, jazeker. Maar daarvoor heb je wel een platform nodig om je te kunnen tonen. Dan praten we over de Champions League en wedstrijden van dat niveau."