16-03-2017 22:39
5

Manchester United heeft zich voor de kwartfinale van de Europa League geplaatst. Ook Olympique Lyon, Schalke 04 en Anderlecht zitten bij de laatste acht.

Manchester United - FK Rostov 1-0
Manchester United, waar Daley Blind geblesseerd uitviel met een hoofdblessure, kwam pas laat op voorsprong. De verdiende 1-0 van Juan Mata viel twintig minuten voor tijd. Zlatan Ibrahimovic had daarvoor een mooie assist met de hak in huis. Na de 1-1 in Rusland was dat voldoende voor de Engelsen. Smetje was ook het uitvallen van Paul Pogba.

AS Roma - Olympique Lyon 2-1
Een scorende Kevin Strootman werd met AS Roma uitgeschakeld. Strootman was tegen Lyon verantwoordelijk voor de 1-1 en zag Lucas Tousart (Lyon) later een eigen doelpunt maken. Roma had een derde goal nodig om de volgende ronde te behalen, maar die viel niet. De Fransen hadden de eerste ontmoeting met 2-4 gewonnen. Dat bleek genoeg.

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 2-2
Schalke 04, met Klaas-Jan Huntelaar de hele wedstrijd op de bank, toonde karakter in het Duitse onderonsje. Gladbach leek met een 2-0 voorsprong bij rust op rozen te zitten, maar Leon Goretzka en Nabiel Bentaleb stelden in de tweede helft orde op zaken. Het eerste duel was in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Voor Gladbach scoorden donderdagavond Andreas Christensen en Mahmoud Dahoud (zie hieronder).

Anderlecht - APOEL Nicosia 1-0
Het Europese sprookje van Boy Waterman met APOEL Nicosia is voorbij. De Cyprioten moesten een 0-1 nederlaag ongedaan maken, maar slaagden daar niet in. Halverwege de tweede helft maakte Frank Acheampong het enige doelpunt. Voor APOEL was dat de genadeslag.