Buitenlandse clubs op tribune voor Hoogma: Idealiter vervolgstap in Nederland

Buitenlandse clubs op tribune voor Hoogma: "Idealiter vervolgstap in Nederland"

05-04-2017 10:47
9

Justin Hoogma is pas achttien jaar maar miste dit Eredivisie-seizoen nog geen minuut. Het Heracles Almelo-talent valt op bij clubs uit Engeland en Duitsland, die wekelijks op de tribune zitten voor hem.

Opvallend is dat Hoogma daar nauwelijks mee bezig is. Tot voor kort had hij zelfs geen zaakwaarnemer. "Waarom zou ik? Vorig jaar zomer heb ik een nieuw, driejarig contract getekend, voorlopig zit ik hier goed", zegt Hoogma in gesprek met Voetbal International. "Natuurlijk heb je een bepaalde lijn voor ogen. Mijn eerste doel was hier basisspeler te worden. Dat is sneller gegaan dan verwacht, nu is het zaak mezelf verder te ontwikkelen."

Dat wil hij voorlopig bij Heracles doen. "Idealiter zou ik hierna eerst een vervolgstap in Nederland willen maken, voordat ik überhaupt aan het buitenland denk", vervolgt de sterke centrale verdediger. "En stel dat ik een volgende stap maak, ik kies altijd voor een reële kans om te spelen. Ik zal nooit ergens naartoe gaan voor alleen maar het geld. Daarvoor hou ik te veel van voetbal."