Dortmund geprezen door concurrentie: Je moet spelers niet als God behandelen

Dortmund geprezen door concurrentie: "Je moet spelers niet als God behandelen"

14-08-2017 13:35
20

Bayern München-president Uli Hoeness is het roerend eens met de manier waarop concurrent Borussia Dortmund omgaat met aanvaller Ousmane Dembélé. De jonge Fransman probeert uit alle macht een transfer te forceren, maar Dortmund houdt zijn poot stijf.

Hoeness vindt het volkomen terecht dat de club van trainer Peter Bosz de aanvaller aan zijn contract houdt. "Je moet een speler niet als God behandelen, wanneer hij zich niet gedraagt als God", aldus het Bayern-icoon tegenover Sky Sports. Dembélé veroorzaakte onlangs opschudding door niet aanwezig te zijn tijdens de training. Dortmund legde hem een boete op en volgens Hoeness is dat een gepaste maatregel. "Dat hij een training mist, is volledig zijn verantwoordelijkheid."

"Dortmund heeft correct gehandeld in deze situatie", vervolgt Hoeness. "Als je een grote club bent, en dat is Dortmund, moet je je soms krachtig opstellen: of we krijgen wat we willen of de speler wordt gedwongen om te blijven. Ik verwacht dat Dembélé snel toe zal geven omdat hij zijn marktwaarde niet wil verliezen."

Lees ook: 'Dembélé weigert contact met Dortmund-medewerkers en verspeelt al zijn krediet'