Raiola: 'Messi moet weg. Dan kan hij pas bewijzen wat voor grootheid hij is'

Raiola: 'Messi moet weg. Dan kan hij pas bewijzen wat voor grootheid hij is'

25-08-2017 07:31
30

Lionel Messi heeft zijn langste tijd bij FC Barcelona gehad, meent voetbalmakelaar Mino Raiola. De Nederlandse Italiaan verklaarde dit in een interview met Marca.

"Messi is toe aan een nieuwe uitdaging bij een nieuwe club. Dan kan hij pas echt bewijzen wat voor grootheid hij is", aldus Raiola. Het verlies van Messi zou hard aankomen bij Barcelona, dat met Neymar onlangs al een superster zag vertrekken. Raiola denkt echter dat een grootscheepse renovatie noodzakelijk is voor de Catalanen. "Barcelona moet zichzelf opnieuw uitvinden."

Messi beschikt over een aflopend contract in Barcelona, dat hij nog niet wil verlengen. De Argentijn werd gelinkt aan Manchester City, dat bereid zou zijn om de contractueel vastgestelde transfersom van driehonderd miljoen euro te betalen. Raiola kijkt er niet van op. "Transfers van boven de tweehonderd miljoen worden de normaalste zaak van de wereld", laat hij weten. "De transfermarkt bestaat niet meer. Het zijn niet de clubs, maar landen die nu spelers halen", doelt Raiola op de invloed vanuit Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten op het voetbal.