'85 miljoen voor Lukaku, het begint op een fantastische deal te lijken'

'85 miljoen voor Lukaku, het begint op een fantastische deal te lijken'

09-09-2017 11:05
29

Mark Hughes denkt dat Manchester United goede zaken heeft gedaan met het binnenhalen van Romelu Lukaku. De 85 miljoen euro die de Belg kostte, is geen gek bedrag, vindt de trainer van Stoke City.

Stoke en United treffen elkaar zaterdag in het Brittania Stadium en Lukaku is direct de man-in-vorm bij de ploeg van José Mourinho. Hughes is fan van Lukaku. "Als hij niet al een seizoen gewend was aan dit niveau en ineens voor dat geld bij United terecht zou zijn gekomen, zou het anders zijn", citeert Metro UK Hughes.

"Maar gezien zijn carrièrepad en zijn cijfers, met elk jaar 20 á 25 doelpunten, is hij nu een minder groot risico. De transferbedragen zijn richting het eind van de transferperiode ontploft. José heeft zelf al gezegd dat Lukaku een koopje is en dat zou best eens kunnen! Ze zagen de kans om iemand te halen die de aanval de komende vijf á tien jaar zou kunnen leiden. Als je het zo bekijkt, en je verspreidt het transferbedrag over de lengte van zijn contract, dan begint het op een fantastische deal voor de club te lijken."