Heerenveen-talent overweegt vertrek: Ik had op wat meer krediet gerekend

Heerenveen-talent overweegt vertrek: "Ik had op wat meer krediet gerekend"

14-09-2017 18:52
19

SC Heerenveen-middenvelder Pelle van Amersfoorst denkt voorzichtig na over een vertrek uit Friesland. De 21-jarige Van Amersfoort is na de komst van Martin Odegaard en de doorbraak van Morten Thorsby langzaam maar zeker uit de gratie gevallen en beschikt bovendien over een aflopend contract.

"Vanuit de club heb ik nog niets vernomen, dus voor mij is het op dit moment gewoon nog even afwachten", laat Van Amersfoort weten aan Voetbal International. "Ik wacht wel af, maar met het huidige perspectief ben ik ook geneigd om verder te kijken. Het belangrijkste is dat ik weer veel aan spelen toekom."

Dat deed de jonge middenvelder vorig seizoen wel, totdat de winterstop aanbrak. "Dat was wel een flinke tik, aangezien ik voor mijn gevoel aan een sterk seizoen bezig was. Tot dat moment kreeg ik ook van de mensen binnen de club complimenten over mijn ontwikkeling, maar na de winterstop deed de trainer steeds minder een beroep op me", constateert de middenvelder. "Die lijn is dit seizoen helaas doorgetrokken. Tot nu toe speelde ik slechts acht minuten. Ik had op wat meer krediet gerekend."