Robben faciliteert 'verstoppertje' van teamgenoten: 'Zou het zo erg zijn?'

Robben faciliteert 'verstoppertje' van teamgenoten: 'Zou het zo erg zijn?'

10-10-2017 08:20
5

Kenneth Perez vraagt zich af of het wel zo erg zou zijn als Arjen Robben spoedig een punt zet achter zijn interlandloopbaan. De aanvoerder van Oranje biedt zijn teamgenoten de kans om zich te verstoppen, vindt de analist. 

"Zou het zo erg zijn als Robben besluit om te stoppen?", vraagt Perez zich hardop af bij De Tafel van Kees op FOX Sports. "Ik vind hem een geweldige speler, maar ik heb soms het gevoel dat andere spelers bij het Nederlands elftal het lekker vinden als Robben alle aandacht krijgt. De anderen kunnen verstoppertje spelen. Als Robben er niet is, móeten spelers wel opstaan en Robbens rol overnemen."

Henk Hoijtink, chef sport van Trouw, vindt dat Robben inderdaad moet stoppen bij het Nederlands elftal. "Vooral uit eerbied voor deze international: Robben moet verstandig zijn en zeggen: het is mooi geweest. Robben is geen aanvoerder, daarvoor is hij toch teveel op zichzelf gericht. Daardoor wordt het leiderschap dat hij wil uitstralen geforceerd. Dat werkt averechts naar andere jongens toe. Het is voor alle partijen beter dat hij er zeer verstandig mee stopt", aldus Hoijtink.