Bizarre Van der Sar-anekdote: Zat er een dildo in. Serieus, een dildo

Bizarre Van der Sar-anekdote: "Zat er een dildo in. Serieus, een dildo"

08-11-2017 13:30
33

Een wel heel opmerkelijke anekdote in Deal, het zojuist verschenen boek over zaakwaarnemer Rob Jansen. Hij onthult dat Edwin van der Sar in 2001, tijdens onderhandelingen met Fulham, een dildo (!) kreeg van clubeigenaar Mohamed Al-Fayed. 

Van der Sar, nog in dienst van Juventus, en zijn zaakwaarnemer Jansen togen naar Londen om met Fulham te praten over een transfer. Op een zeker moment kwam de steenrijke El-Fayed binnenlopen. "Hartelijk welkom allemaal, ik kom jullie even allemaal officieel gedag zeggen. Ik hoop dat alles goed loopt, dat we er snel uitkomen en dat we samen een mooie toekomst tegemoet gaan."

"En daarna boog hij zich voorover naar ons en en zei, met een stalen gezicht: zo, en vertel eens, wie van jullie twee is nu de keeper? (...) Ben je getrouwd?, vroeg-ie aan Edwin. Nee, zei Van der Sar. Aha, eindelijk een primeur voor Fulham, de eerste homoseksuele doelman in de Premier League!"

"Daarna gaf hij een cadeautje", vervolgt Jansen het verhaal. "Het is eigenlijk voor je vrouw, want ik wist heus wel dat je niet homoseksueel bent, maar maak het toch maar open. Welkom bij de club. Edwin maakt het open en weer begint die Al-Fayed keihard te lachen. Zat er een dildo in. Serieus, een dildo. Nee, een bijzondere man..."