De Jong mag kicksen uit de kast halen: oud-Ajacied krijgt tweede kans

De Jong mag kicksen uit de kast halen: oud-Ajacied krijgt tweede kans

22-12-2017 16:34
20

Nigel de Jong lijkt zich weer voetballer te mogen noemen. Fatih Terim, die donderdagavond voor de vierde keer werd aangesteld als trainer van Galatasaray, heeft de 33-jarige Nederlander bij zijn selectie gehaald, zegt hij op de clubsite.

De Jong hoefde het afgelopen half jaar onder Terims voorganger Igor Tudor niet op de club te verschijnen. De Kroaat werd maandag ontslagen. Hij was pas tien maanden werkzaam in Istanbul, maar onder zijn leiding begon Cim Bom Bom stroef aan het seizoen. Desondanks is de achterstand op koploper Basaksehir slechts één punt.

Wedden

Meer odds

Terim begint aan zijn vierde termijn bij de Turkse grootmacht. Een van zijn eerste maatregelen was het terughalen van De Jong. De middenvelder staat nog tot de zomer van 2018 onder contract bij Galatasaray, dat hem in 2016 transfervrij overnam van Los Angeles Galaxy. In zijn eerste seizoen kwam De Jong tot één doelpunt in 24 optredens.

Eerder speelde De Jong voor Ajax, Hamburger SV, Manchester City, AC Milan en dus LA Galaxy. Hij kwam 81 keer in actie voor Oranje, waarmee hij uitkwam op het EK 2008, WK 2010, EK 2012 en WK 2014.