Acute degradatienood in Eredivisie: Duidelijk dat het nu moet gebeuren

Acute degradatienood in Eredivisie: "Duidelijk dat het nu moet gebeuren"

25-02-2018 07:12
28

Dick Advocaat maakt zich ernstig zorgen over de positie op de ranglijst van Sparta. Na de 2-1 nederlaag tegen AZ staan de Rotterdammers nog steeds laatste in de Eredivisie.

Advocaat is tevreden over zijn ploeg, maar realiseert zich dat er snel punten nodig zijn. "Het is duidelijk dat het nu, in de komende wedstrijden, moet gebeuren, dat weet het elftal ook. We moeten snel punten vergaren, anders wordt het gewoon heel moeilijk", aldus de ervaren trainer tegen FOX Sports.

Sparta kwam in Alkmaar nog wel verrassend op voorsprong door een rake kopbal van Julian Chabot uit een corner. Na de gelijkmaker van AZ was het hek echter van de dam: doelman Jannik Huth hield Sparta nog lang op de been, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Advocaat constateert dat een punt te veel was geweest voor Sparta. "Het was vooral tegenhouden in de hoop in de counter toe te slaan, want vanuit open spel creëerden we veel te weinig. We toonden veel werklust, maar AZ is de betere ploeg en dat hebben ze ook laten zien."