Update: Reading heeft opvolger voor Stam: ex-Swansea-manager tekent

Update: Reading heeft opvolger voor Stam: ex-Swansea-manager tekent

23-03-2018 12:10
66

Jaap Stam is per direct vertrokken als manager van Reading. De Championship-ploeg maakt dat woensdagochtend bekend via de officiële kanalen. Stam stond al maanden onder de druk bij het in degradatienood verkerende Reading. 

Waar The Royals vorig seizoen - het debuutjaar van Stam - tot het laatste moment streden om promotie naar de Premier League, is het deze jaargang kommer en kwel. Met nog enkele speelrondes te gaan in het Championship staat Reading slechts enkele punten boven de degradatiestreep. In de laatste achttien duels onder Stsam werd er slechts één zege geboekt. 

Reden genoeg voor de clubleiding om nu in te grijpen en Stam op straat te zetten. Op de website van Reading wordt Stam bedankt voor bewezen diensten. Over de toekomst van assistenten Andries Ulderink en Saïd Bakkati wordt (nog) niets gemeld. 

In Nederland was Stam eerder trainer van Jong Ajax. In de zomer van 2016 verkaste hij naar Engeland. Als manager van Reading trok hij onder meer Joey van den Berg en Pelle Clement aan. 

Update 23/3, 12.10 uur: Paul Clement is de opvolger van Jaap Stam bij Reading. De Championship-club heeft de 46-jarige Engelse manager vrijdag aangesteld. Clement, voorheen werkzaam bij onder meer Swansea City, moet Reading voor degradatie behoeden. De club staat drie punten boven de streep.