'Als ze die grijpen, zijn ze tot in lengte van jaren Oranje-international'

'Als ze die grijpen, zijn ze tot in lengte van jaren Oranje-international'

23-03-2018 16:01
34

Johan Derksen verwacht dat het Nederlands elftal zich gaat plaatsen voor het EK 2020. Henk Spaan van Het Parool is minder optimistisch.

"Laten we het eerst het begin van een nieuw hoofdstuk noemen", trapt Derksen in gesprek met Betweters op de rem. "Voor de wederopstanding van een nieuw Nederlands elftal heb je heel goede spelers nodig en vooralsnog hebben we die niet. Als je geen kwaliteit hebt, moet je slim zijn en niet dat gelul van de Hollandse school en kom op jongens, allemaal naar voren."

Wedden

Meer odds

Toch denkt Derksen dat bondscoach Ronald Koeman zich met Oranje gaat plaatsen voor het EK 2020. "Ja, dat kun je van mij aannemen. Dat gaan we redden. Koeman zal wat nieuwe jongens een kans moeten geven. Die kans krijgen ze nu en als ze die grijpen, zijn ze tot in lengte van jaren international."

Spaan is minder optimistisch en denkt ook dat Koeman het tactisch over een andere boeg zal moeten gooien. "Zeker niet ouderwets in de aanval gaan. Dat werkt tegenwoordig niet meer zo goed, tenzij je Messi in je elftal hebt. Of Oranje zich gaat plaatsen voor het EK? Nee, 2020 is nog een beetje te vroeg."