Nieuw contract bij AZ na 'stormachtige ontwikkeling': 'Moet gewaardeerd worden'

Nieuw contract bij AZ na 'stormachtige ontwikkeling': 'Moet gewaardeerd worden'

05-04-2018 17:35
8

Guus Til heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij AZ tot medio 2023. De vorige verbintenis van de twintigjarige middenvelder liep in de zomer van 2022 af.

De neo-international kwam in 2011 in de jeugdopleiding van AZ terecht. Op 8 augustus 2016 maakte Til als invaller tegen PAS Giannina zijn debuut in de Alkmaarse hoofdmacht, maar dit seizoen beleeft hij zijn grote doorbraak. Dat resulteerde zelfs in een uitnodiging voor het Nederlands elftal.

"Het is zo gelopen en ik ben er blij mee", reageert Til op de clubsite op zijn nieuwe verbintenis. "Het vertrouwen is wederzijds en we zitten nog wel even aan elkaar vast. Onze visies komen overeen en ik denk dat ik goed bij de club pas. Ik wil ook volgend jaar weer alles spelen en dit seizoen overtreffen."

"We hebben nog niet zo lang geleden zijn vorige contract ondertekend", vertelt directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Alleen heeft hij zich zo stormachtig ontwikkeld en heeft hij zo snel progressie geboekt, dat hij niet meer weg te denken is uit het elftal. Wij vinden dat dat gewaardeerd moet worden."

"Voor Guus is het een heel mooi contract geworden, voor AZ is het goed dat we hem een extra jaar hebben kunnen vastleggen", besluit Huiberts. Beide partijen bereikten vorige maand al een mondeling akkoord.