'Ik reken hem met Zoet en Onana tot de beste drie keepers van de Eredivisie'

'Ik reken hem met Zoet en Onana tot de beste drie keepers van de Eredivisie'

26-04-2018 00:00
49

Lars Unnerstall zou niet misstaan onder de lat bij een Nederlandse topclub. Dat stelt Stan Valckx, die de Duitse keeper transfervrij naar VVV-Venlo haalde.

Unnerstall is in zijn eerste seizoen een schot in de roos voor VVV. "Zonder Lars hadden we niet gestaan waar we nu staan. Ik reken hem met Jeroen Zoet en Andre Onana tot de beste drie keepers van de Eredivisie", zegt de technisch manager van de Venlonaren tegen Voetbal International.

Unnerstall lijkt op oud-PSV'er Heurelho Gomes, ziet Valckx. "Lars is net zo atletisch. Hij is nog groter en sterker dan Gomes. Die was wel wat slanker. Gomes heeft een jaar op tien op heel hoog niveau gekeept. Lars is na zijn 21ste wat weggegleden. Maar ik denk dat hij nog wel tien jaar op heel goed niveau kan keepen. Hij kan de top aan. De Nederlandse top sowieso."

VVV hoopt Unnerstall na dit seizoen te behouden en Valckx werkt aan een contractverlenging. "Lars kon in Duitsland zeker twee keer zoveel verdienen als bij ons. Maar hij wilde zich bij VVV weer in de kijker spelen en dat is gelukt."

Meer: Unnerstall is ook genomineerd voor de VP Award 2018