Koeman hakt Oranje-knoop door: Dit is hét moment om hem op te roepen

Koeman hakt Oranje-knoop door: "Dit is hét moment om hem op te roepen"

20-05-2018 17:09
8

Ruud Vormer kan zijn topseizoen in België binnenkort bekronen met zijn debuut in het Nederlands elftal. Ronald Koeman, bondscoach van Oranje, is erg benieuwd naar de sterspeler van Club Brugge.

"Ik ken Ruud vanuit mijn Feyenoord-periode en ben hem altijd blijven volgen, zoals ik dat met alle spelers doe die ik onder mij heb gehad", aldus Koeman op de persconferentie in Zeist. "Hij heeft een heel goede ontwikkeling doorgemaakt en is heel belangrijk voor zijn club. Ik heb hem ook live zien spelen. Dit is hét moment om hem op te roepen."

Koeman werkte bij Feyenoord plezierig samen met Vormer, ondanks het feit dat hij geen basisplaats had. "Vormer was destijds bij Feyenoord meer controleur dan dat hij nu is, hij heeft meer een vrije rol op het middenveld. Hij wordt nu echt op zijn kwaliteiten gebruikt bij Club Brugge en heeft een ontzettend hoog rendement."

Na zijn oproep kreeg Koeman een berichtje van Vormer. "Bedankt, stuurde hij. Het verleden telt niet. Bij mij speelde hij niet altijd, maar dat is ook wel weer het leuke van de voetballerij: je komt elkaar soms weer tegen. De samenwerking was toen al goed en laten we hopen dat hij laat zien waarom hij is opgeroepen."