'Hommeles bij De Graafschap tussen De Jong en gefrustreerde voorganger'

'Hommeles bij De Graafschap tussen De Jong en gefrustreerde voorganger'

24-05-2018 08:58
43

Het was tijdens het Pinksterweekend groot feest bij De Graafschap, dat ten koste van Almere City terug wist te keren in de Eredivsie. Desondanks rommelt het achter de schermen bij de Superboeren, schrijft De Gelderlander donderdagochtend.

Hoofdtrainer Henk de Jong en clubicoon Jan Vreman kunnen volgens de regionale krant niet door één deur met elkaar. Vreman was in december 2016 nog hoofdtrainer, maar moest toen plaatsmaken vanwege tegenvallende sportieve resultaten. De oud-verdediger, die liefst achttien jaar in het eerste van de Achterhoekers speelde, keerde vervolgens terug als trainer van Jong De Graafschap. Vreman moet de nummer zeventien van de Derde Divisie Zondag in zijn eentje leiden, terwijl De Jong bij het eerste elftal wél kan beschikken over een uitgebreide technische staf.

Terwijl De Graafschap promoveerde naar de Eredivisie, speelde het belofteteam tegen HSC '21. Vreman mocht van De Graafschap geen selectiespelers mee laten spelen en moest tot zijn grote frustratie aankloppen bij de A1, die een dag eerder al had gespeeld. Technisch manager Peter Hofstede beaamt dat de samenwerking tussen het eerste elftal en Jong De Graafschap stroef verloopt. "Henk probeert iedereen erbij te houden, maar Jan is nogal op zichzelf. Ideaal is de situatie niet en we moeten er ook naar kijken."

Een extra complicerende factor is het contract van Vreman: de geboren Winterswijker heeft op basis van zijn verdiensten als speler en trainer een verbintenis voor het leven op de Vijverberg.