Neymar de pineut: Ik heb er eigenlijk niets meer over te zeggen

Neymar de pineut: "Ik heb er eigenlijk niets meer over te zeggen"

18-06-2018 10:20
39

Neymar heeft zich zondagavond groen en geel geërgerd aan de arbitrage tijdens het WK-duel tussen Brazilië en Zwitserland (1-1). De superster werd keer op keer aangepakt door tegenstanders, maar de scheidsrechter van dienst weigerde hard in te grijpen. 

"Ik heb er eigenlijk niets meer over te zeggen. Het enige dat ik moet doen is voetballen, voor zover dat mogelijk is op deze manier", zei Neymar na de remise tegen de aanwezige pers. Er werden in totaal tien overtredingen op hem gemaakt - nét geen record. 

"Het is aan de scheidsrechter om het te zien. Het lijkt normaal te zijn dat er zo ontzettend veel overtredingen gemaakt worden. Het is een aandachtspunt."

Spits Gabriel Jesus vond dat hij na de pauze een strafschop had moeten krijgen. "Ik bescherme de bal, draaide weg en had de bal voor het inschieten. Er was geen enkele reden om me te laten vallen... Ik werd gewoon aangeraakt."

"Als de scheidsrechter dat niet zo zag, dan hoort dat bij het leven. Zoals hij ook niet vond dat Zwitserland een overtreding maakte bij de 1-1..."

Lees ook: Mulder weer fel: "Je moet Neymar een keer toespreken, als jeugdleider"

No Poll