'Ik merk dat bij Feyenoord alles tien keer zo groot is als bij De Graafschap'

'Ik merk dat bij Feyenoord alles tien keer zo groot is als bij De Graafschap'

03-08-2018 13:22
35

Dennis te Braak, de afgelopen vier jaar hoofd opleidingen van De Graafschap, is dit seizoen trainer van Feyenoord O16. Hij vertrok via de achterdeur uit Doetinchem - en daar is Te Braak niet blij mee.

Te Braak was naast hoofd opleidingen tot anderhalf jaar geleden assistent-trainer bij de hoofdmacht van De Graafschap. Na de komst van trainer Henk de Jong moest hij plaatsmaken voor Sandor van der Heide. "Ik was verbaasd dat ik begin vorig jaar bij het eerste elftal weg moest. Het deed ook pijn, want informeel hoorde ik dat ik het goed deed", vertelt Te Braak aan de Gelderlander.

Te Braak vertrok uiteindelijk deze zomer uit Doetinchem, nadat hij niets meer hoorde van De Graafschap, en ging aan de slag bij Feyenoord. Ook PSV was geïnteresseerd. "Feyenoord is van jongs af aan mijn clubje", zegt de trainer, die Feyenoord O16 onder zijn hoede heeft. "Het is een mooie uitdaging om me verder te ontwikkelen. Ik ben er pas kort aan het werk, maar merk dat alles tien keer zo groot is als bij De Graafschap."