Uithaal naar jeugcoaches: 'Hoor De Boer nog zeggen dat Messi niet goed genoeg was'

Uithaal naar jeugcoaches: 'Hoor De Boer nog zeggen dat Messi niet goed genoeg was'

Gepubliceerd: vrijdag 17 augustus 2018 om 20:00vr 17-08-2018 om 20:00

Danny Muller vindt het geen toeval dat Feyenoord en AZ door op papier mindere tegenstanders zijn uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League. Volgens de oud-speler van Ajax en FC Barcelona ligt het aan de manier van opleiden.

"We leiden alleen nog maar fysiek sterke spelers op", zegt Muller tegen ELF Voetbal. "De kleine technische spelers vallen af in de jeugd. Het is nu allemaal rennen en vliegen. Het tempo ligt heel hoog, maar er worden zoveel fouten gemaakt. Vroeger werd er veel meer met hoofd gespeeld. Nu zijn die intelligente spelers al afgevallen in de jeugd."

Dat kleine, technische spelers afvallen, is volgens Muller te wijten aan de jeugdtrainers. "Ze willen allemaal Louis van Gaal zijn en daarom draait het voor hun alleen maar om winnen. Maar daar hoort het in de jeugd nog helemaal niet over te gaan. Dan draait het om opleiden", aldus de oud-middenvelder. "Ik hoor Ronald de Boer nog zeggen dat Messi niet goed genoeg zou zijn omdat hij geen teamspeler was. Zo denken trainers nu."

"Ik denk dat we door de huidige jeugdtrainers al prachtspelers als Messi zijn misgelopen. Dat is doodzonde", vervolgt Muller, die in de Eredivisie Frenkie de Jong als uitzondering ziet. "Dat is een speler naar mijn hart. Het is toch heerlijk om die jongen te zien dribbelen. Zulk soort spelers moeten we er meer hebben."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws