'Ajax ziet kans en opent gesprekken: nieuw contract met flinke salarisverhoging'

'Ajax ziet kans en opent gesprekken: nieuw contract met flinke salarisverhoging'

28-08-2018 06:35
104

Ajax is reeds met Hakim Ziyech in gesprek over een nieuw, verbeterd contract. Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend. Trainer Erik ten Hag liet maandag weten dat de club van plan is om de Marokkaanse sterspeler langer te binden wanneer een zomertransfer definitief niet doorgaat. 

Hoewel de transfermarkt nog tot en met vrijdag geopend is, weet De Telegraaf dus dat Ajax en Ziyech achter de schermen nu al praten over een nieuwe verbintenis. Het huidige contract van de 25-jarige Ziyech loopt door tot medio 2021. 

De laatste maanden liet Ziyech geen mogelijkheid onbenut om te melden dat hij graag de stap wilde maken naar het buitenland. Met name AS Roma en Olympique Lyon werden genoemd als mogelijke bestemmingen. Ajax zélf rekende ook op een afscheid van de spelmaker. Drie dagen voor het sluiten van de markt wijst alles er echter op dat Ziyech sowieso tot januari 2019 blijft. 

De Telegraaf meldt dat Ajax momenteel 'een zeer serieuze poging' doet om het contract van Ziyech te verlengen. De oud-speler van sc Heerenveen en FC Twente, die uitstekend aan zijn derde seizoen in de Johan Cruijff Arena is begonnen, kan in Amsterdam een 'flinke' salarisverhoging tegemoet zien.