'Ajax en Ziyech zijn er definitief uit: fenomenaal contract als beloning'

'Ajax en Ziyech zijn er definitief uit: fenomenaal contract als beloning'

01-09-2018 01:05
245

Hakim Ziyech gaat een nieuw, verbeterd contract tekenen bij Ajax. Met dat nieuws pakt De Telegraaf vrijdagnacht uit. Het gaat om een 'fenomenale' verbintenis.

Vrijdagavond kreeg Ziyech het nieuws over een grote opwaardering van zijn tot medio 2021 doorlopende contract, schrijft De Telegraaf. Ajax en het kamp-Ziyech voerden de afgelopen dagen zware onderhandelingen. Met het einde van de transferperiode in zicht bleek dat de spelmaker niet zou vertrekken, waarna de Ajax-leiding hem heeft beloond.

Ziyech, die eerder voor sc Heerenveen en FC Twente speelde, is uitstekend begonnen aan zijn derde seizoen in Amsterdam. De laatste maanden werd hij gelinkt aan onder meer AS Roma en Olympique Lyon, terwijl Ajax zélf ook rekende op een afscheid. Ziyech blijft echter sowieso tot januari 2019 - en mogelijk langer.

Maandag wordt Ziyech, die bij de best betaalde spelers van Ajax gaat horen, gekroond tot voetballer van het jaar. "Als je me vraagt of ik destijds als jongetje in Dronten ooit heb rondgelopen met de gedachte dat ik op een dag de beste voetballer van de Eredivisie zou zijn, zeg ik heel hard 'nee'", laat hij weten aan De Telegraaf.