Mazraoui helpt Ajax in minuut 93 aan cruciale Champions League-zege

Mazraoui helpt Ajax in minuut 93 aan cruciale Champions League-zege

Gepubliceerd: dinsdag 23 oktober 2018 om 22:51di 23-10-2018 om 22:51

Ajax heeft in extremis een cruciale Champions League-zege geboekt. De Amsterdammers leken thuis tegen Benfica op een 0-0 af te koersen, maar Noussair Mazraoui zorgde met een van richting veranderd afstandsschot voor een late 1-0 zege.

De wedstrijd golfde vanaf de eerste minuut heen en weer. Beide ploegen kregen voldoende kansen om de score te openen. Noussair Mazraoui deed Benfica na vier minuten spelen al een levensgrote kans cadeau. Matthijs de Ligt kon het slippertje echter goedmaken en haalde de inzet van Haris Seferovic voor de lijn weg.

Na een half uur spelen leek Kasper Dolberg voor de 1-0 te kunnen zorgen, maar de Deen kwam niet voorbij doelman Odysseas Vlachodimos. Nicolas Tagliafico kreeg op slag van rust de grootste kans van de wedstrijd. De Argentijn wist Vlachodimos te passeren met een halve omhaal, maar de bal werd op de doellijn weggehaald. Doellijntechnologie wees uit dat de bal niet in zijn geheel over de lijn was gegaan.

Na de rust bleef het onverminderd spannend: Ajax probeerde het met schoten van grote afstand, maar de Grieks-Duitse doelman van Benfica liet zich niet verrassen. Donny van de Beek had een kwartier voor tijd de 1-0 op zijn schoen, maar vond Vlachodimos op zijn weg. Benfica leek in de blessuretijd nog naar 0-1 te kunnen counteren, maar Mazraoui voorkwam dat met een gedurfde tackle.

De rechtsback groeide zelfs uit tot de held van Amsterdam. Nadat een voorzet van invaller David Neres werd afgeslagen, schoot Mazraoui de bal via een Portugees been tegen de touwen. Ajax zet Benfica op vier punten achterstand en koerst rechtstreeks af op Europese overwintering.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws