'Laffe' Dolberg kop van jut: 'Met die wetenschap al helemaal onverantwoord'

'Laffe' Dolberg kop van jut: 'Met die wetenschap al helemaal onverantwoord'

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 19:15za 17-11-2018 om 19:15

Kasper Dolberg heeft zich de woede op de hals gehaald van heel Wales. Na Ashley Williams hekelt ook bondscoach Ryan Giggs de actie van de Deense spits, die in het Nations League-duel een beuk uitdeelde aan Ethan Ampadu.

"Ik weet ook heus wel dat we geen Tiddlywinks (een Brits gezelschapsspel, red.) aan het spelen zijn. Tackles horen bij voetbal - en dat vind ik mooi - maar dit was een laffe actie", wordt Giggs geciteerd door Voetbal International. "We hebben het hier over een jochie van achttien, iemand die een jaar geleden nog zijn been heeft gebroken. Met dat in je achterhoofd is dit al helemáál een te late en onverantwoorde overtreding."

Het incident leidde tot een wraakactie van Ampadu. Direct na de actie van Dolberg was er bovendien al een opstootje tussen de spelers. "Daar ben ik trots op", laat Giggs weten. "Zo hoort het, ik vond het mooi om te zien dat mijn spelers een jonge ploeggenoot te hulp schieten. Dat wil ik zien, zo lang het maar binnen de perken blijft. Het laat zien dat ze niet met zich laten sollen, dat ze karakter hebben."

Williams haalde eerder al uit naar Dolberg, terwijl de Deense bondscoach Age Hareide het juist voor de Ajacied opnam.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws