Berusting bij Feyenoord: 'We moeten niet meer naar PSV en Ajax kijken'

Berusting bij Feyenoord: 'We moeten niet meer naar PSV en Ajax kijken'

16-12-2018 20:17 Laatste update: 20:36
67

Sven van Beek stond zondagmiddag met zijn mond vol tanden na de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Rotterdammers leken de weg omhoog te hebben gevonden, maar incasseerden uitgerekend tegen de promovendus hun eerste thuisnederlaag sinds eind februari.

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

De centrale verdediger vond dat zijn ploeg de afgelopen weken constant zijn niveau haalde. "Maar nu vallen we ineens weer zo ver naar beneden, wat helemaal nergens voor nodig is", vertelt hij aan VoetbalPrimeur. Volgens Van Beek ontbrak het Feyenoord aan handelingssnelheid. "Ik denk dat we veel te lang met de bal aan de voet liepen, waardoor we onszelf in de problemen brachten. Je weet dat je één, twee keer moet raken tijdens zo'n wedstrijd. Maar dat deden we niet."

De laatste titeldromen die Feyenoord wellicht nog had, kunnen volgens Van Beek wel de prullenbak in. "De weg is nog lang, maar we moeten nu naar onszelf kijken en niet naar anderen", doelt hij op PSV en Ajax (op respectievelijk tien en acht punten afstand, red.). "We moeten elke wedstrijd winnen en sowieso plek drie veiligstellen."

Bekijk hieronder het hele interview met Van Beek: