Botteghin bijzonder enthousiast: 'Geweldig om te zien hoe goed hij was. Man, man'

Botteghin bijzonder enthousiast: 'Geweldig om te zien hoe goed hij was. Man, man'

Gepubliceerd: zaterdag 19 januari 2019 om 09:16za 19-01-2019 om 09:16

Eric Botteghin kijkt uit naar het weerzien met PEC Zwolle-trainer Jaap Stam zaterdagavond. De Feyenoord-verdediger werkte in Overijssel samen met de oud-international, die destijds assistent was.

"Hij deed ook vaak mee met kleine partijtjes…", zegt Botteghin in De Telegraaf. "Hij was nog steeds heel fanatiek, geweldig om te zien hoe goed hij was. Echt goed nog? Jaaaa, zeker! Man, man… Héél goed. Fysiek ook, terwijl hij al wat ouder was", aldus de Braziliaan, die genoot van de trainingen met Stam. "Als ik met hem kon spelen, was het nóg leuker. Ik kon toen al heel veel van hem leren. Hij was al echt een trainer, een leider ook."

De inmiddels 31-jarige Botteghin kon zich bij PEC geen betere mentor wensen. "Als hij iets zegt, en vooral als je verdediger bent, dan luister je naar hem. Je hebt heel veel respect natuurlijk. De verdedigende oefeningen van toen herinner ik me nog precies, met verschillende situaties."

Botteghin denkt dat het een uitstekende zet is van zijn oude club om Stam aan te stellen. "Ik denk dat hij een heel goede trainer gaat worden, hij gaat heel veel succes krijgen."

Poll

Kan Stam PEC direct aan een stunt tegen Feyenoord helpen?

(3101 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws