Vogel en PSV na half jaar alweer uit elkaar: Jammer dat het zo loopt

Vogel en PSV na half jaar alweer uit elkaar: "Jammer dat het zo loopt"

31-01-2019 15:28
35

Jeugdtrainer Johann Vogel neemt per direct afscheid van PSV. De 41-jarige oud-middenvelder uit Zwitserland had sinds het begin van dit seizoen het Onder 17-elftal van de Eindhovenaren onder zijn hoede, maar keert terug naar zijn vaderland.

Dit heeft te maken met 'privéomstandigheden', laat PSV weten via een officieel persbericht. De club treedt hier verder niet over in detail. Het enige wat de Eredivsie-koploper kwijt wil, is dat er meerdere gesprekken plaats hebben gevonden tussen Vogel en de technische beleidsbepalers. "Het is jammer dat het zo loopt, maar we hebben met wederzijds respect afscheid genomen", vertelt hoofd jeugdopleidingen Ernest Faber over zijn oude ploeggenoot.

Een andere voormalig teamgenoot, Wilfred Bouma, neemt samen met Vincent Heilmann en Rick de Rooij het stokje van Vogel over. De 41-jarige Zwitser speelde tussen 1999 en 2005 in het Philips Stadion en vierde toen vier kampioenschappen en één bekerwinst. Afgelopen zomer keerde hij weer terug op het oude nest, maar die rentree blijkt dus van korte duur te zijn.