De Ligt: 'Ja, ik was echt boos en teleurgesteld, het was schandalig'

De Ligt: 'Ja, ik was echt boos en teleurgesteld, het was schandalig'

26-02-2019 10:53 Laatste update: 10:59
57

Het maakte veel indruk, het interview met Matthijs de Ligt na Feyenoord-Ajax (6-2) waarin de jonge captain in felle bewoordingen gehakt maakte van zijn eigen elftal. De Ligt was nu eenmaal woest, blikt hij een maand later terug met het Algemeen Dagblad. 

"Ja, ik was echt boos en teleurgesteld. Zo vlak na de wedstrijd komen de emoties er dan uit. Dan reageer je op gevoel. Het was gewoon schandalig", aldus de negentienjarige verdediger.

De pijnlijke nederlaag in Rotterdam heeft wel iets met de selectie van Ajax gedaan, denkt De Ligt. "Het plezier in de groep is weer terug. Na de wedstrijd tegen Real Madrid is ook de schwung weer aanwezig. Of die weg was? Natuurlijk niet helemaal, maar zo'n 6-2 nederlaag doet wel wat met een selectie. Na zo'n afstraffing zit je natuurlijk in een mentaal dipje."

Deze week staat De Klassieker wederom op het programma. De halve finale in de TOTO KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax begint woensdagavond om 20.45 uur. De wedstrijd is live te zien op het open net van FOX