Nijhuis dient FC Twente-criticasters van repliek: 'Op één na allemaal terecht'

Nijhuis dient FC Twente-criticasters van repliek: 'Op één na allemaal terecht'

01-03-2019 10:16
102

FC Twente kreeg dit seizoen al tien strafschoppen mee en volgens boze tongen worden de penalty's wel erg makkelijk gegeven. Arbiter Bas Nijhuis vindt de kritiek echter niet terecht: volgens de geboren Tukker waren negen van de tien strafschoppen terecht.

Alleen tijdens de met 0-3 gewonnen topper tegen Sparta zwijnde de Keuken Kampioen Divisie-koploper. Janne Saksela maakte wel degelijk een overtreding op Mohamed Hamdaoui, maar deed dat buiten de het strafschopgebied. "Zuivere overtreding, maar buiten de zestien", oordeelt Nijhuis na het bekijken van de beelden in gesprek met TC/Tubantia. "Op deze na zijn ze allemaal terecht."

Het meest recente voorbeeld was de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven: FC Twente won dankzij een penalty in minuut 95, tot grote woede van de Eindhovense aanvoerder Branco van den Boomen. Die meende dat FC Twente 'al drie weken cadeautjes krijgt', maar volgens Nijhuis valt dat wel mee. "In eerste instantie denk je: wel heel zwaar. Maar wij hebben een fotomoment gemaakt. Dan zie je dat het ene been het andere been raakt. Dan is pas echt te zien dat er contact is."

De Tukkers vervolgen de race om promotie vrijdagavond met een uitwedstrijd tegen Roda JC. FC Twente verdedigt een voorsprong van elf punten op Sparta, met nog twaalf wedstrijden te gaan.