Weer kassa voor 'bizar goede' Van Dijk: Pogba en Man City-drietal afgetroefd

Weer kassa voor 'bizar goede' Van Dijk: Pogba en Man City-drietal afgetroefd

04-03-2019 15:10 Laatste update: 15:19
47

Virgil van Dijk is verkozen tot Speler van de Maand in de Premier League. De verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal werd door Britse fans aangewezen als grote uitblinker van februari. 

Naast Van Dijk waren ook Paul Pogba (Manchester United), Ashley Barnes (Burnley) en Sergio Agüero, Aymeric Laporte en Raheem Sterling (Manchester City) genomineerd. Op onder meer de website van Liverpool valt maandag te lezen dat Van Dijk aan de haal gaat met de trofee.

Het is al de tweede keer dit seizoen dat de voormalig stopper van Southampton, Celtic en FC Groningen verkozen wordt tot Player of the Month. Ook in november viel die eer hem ten deel. In februari slaagde Van Dijk er met Liverpool in om drie keer de nul te houden. Als klap op de vuurpijl scoorde Van Dijk tijdens het thuisduel met Watford (5-0 zege) twee keer.

Zondag was Oranje-aanvoerder Van Dijk tijdens de Merseyside Derby weer de grote uitblinker. Liverpool speelde met 0-0 gelijk tegen Everton en raakte, met nog negen duels te gaan in de Premier League, de koppositie definitief kwijt aan Manchester City. 

Lees ook: Engeland verbijsterd door 'bizar goede' Van Dijk: 'Beste verdediger ooit'