Van der Vaart in Madrid: 'Ongelooflijk dom, of eigenlijk arrogant'

Van der Vaart in Madrid: 'Ongelooflijk dom, of eigenlijk arrogant'

05-03-2019 14:37
73

Dat 'de allerbeste verdediger ter wereld' dinsdagavond níet van de partij is tijdens Real Madrid-Ajax, is volgens Rafael van der Vaart een groot voordeel voor de bezoekers. Van der Vaart doelt op Sergio Ramos, die tijdens de return in de achtste finales van de Champions League ontbreekt vanwege een schorsing. 

Bennett van Fessem
MADRID

"Ik denk dat hij de allerbeste verdediger ter wereld is - nog steeds", zegt Van der Vaart - op uitnodiging van Ajax mee afgereisd naar Madrid - in gesprek met VoetbalPrimeur. "In de eerste wedstrijd zag je het ook. Elke keer dacht je: we zijn er doorheen. Dan kwam hij er weer tussen."

"Eigenlijk is het ongelooflijk dom of arrogant dat hij een gele kaart gepakt heeft. Real is natuurlijk nog niet door. Dat geeft ook wel wat aan, hoe ze denken. We winnen uit, dan komt het thuis wel goed."

Drie weken geleden pakte Ramos in de slotfase van Ajax-Real (1-2) geel. Die prent leverde de aanvoerder een schorsing op. De UEFA oordeelde na afloop dat het om een bewuste actie van de verdediger ging. Het leverde hem een extra duel schorsing op

Check ook: Van der Vaart: 'Als Ajax Real uitschakelt, gaat de trainer er misschien uit'