Buijs schaamde zich: 'Was bang om sponsors of supporters tegen het lijf te lopen'

Buijs schaamde zich: 'Was bang om sponsors of supporters tegen het lijf te lopen'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 11:14za 23-03-2019 om 11:14

Danny Buijs schaamde zich voor de matige seizoensstart die hij bij FC Groningen beleefde. De trainer van de noorderlingen was een tijd lang bang om door sponsors en supporters geconfronteerd te worden met de slechte resultaten.

Na tien wedstrijden had FC Groningen slechts vier punten verzameld en leek een lange degradatiestrijd onafwendbaar. "Zelf denk je op zeker moment: nog twee keer verliezen, dan kan ik mijn koffers pakken", zegt Buijs eerlijk tegenover het Dagblad van het Noorden. "Ik schaamde me gewoon, voelde me heel klein, wilde niet eens naar buiten."

"Als ik naar de Ikea liep of boodschapjes deed bij de Lidl of de Albert Heijn was ik bang om supporters en sponsors tegen het lijf te lopen", gaat Buijs verder. "Dat ze zouden zeggen, donderstraal jij even een eind op. Dat is nooit gebeurd. Juist het tegenovergestelde, maar ik geneerde me wel, voelde me verantwoordelijk."

Toch geeft Buijs ook toe dat hij gehoopt had op een betere selectie. "De selectie had inderdaad beter samengesteld kunnen zijn als je bij de eerste acht clubs van Nederland wilt horen. Ter verdediging van de club en Ron Jans moet ik wel zeggen dat je niet altijd alles in eigen hand hebt. De insteek was bijvoorbeeld om spelers als Ruben Jenssen en Jesper Drost eerder te verkopen, maar als er dan niemand komt... Jans is ook gebonden aan een budget."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws