Als Ajax alsnog kampioen wordt, kan ik blij zijn als Willem II de beker wint

"Als Ajax alsnog kampioen wordt, kan ik blij zijn als Willem II de beker wint"

06-04-2019 16:50 Laatste update: 17:28
80

Tomas Galásek kijkt uit naar de dubbele krachtmeting tussen twee van zijn voormalig werkgevers. Voordat Willem II en Ajax op 5 mei om de KNVB Beker gaan strijden, nemen beide clubs het zaterdagavond tegen elkaar op in Tilburg.

De huidige assistent-bondscoach van Tsjechië heeft geen voorkeur voor één van beide clubs. "Ik duim voor beide teams. Als Ajax alsnog kampioen wordt, kan ik blij zijn als Willem II de beker wint", laat hij weten aan Ajax Showtime. De voormalige controleur weet de Tricolores prima in vorm zijn na de winterstop. "Ik denk dat Willem II liever thuis verliest van Ajax en dan de bekerfinale wint. Zo denken ze zeker."

Galásek kijkt met extra aandacht naar Alexander Isak. De Zweedse Borussia Dortmund-huurling moest publiekslieveling Fran Sol doen vergeten, maar is in een mum van tijd uitgegroeid tot sensatie. "Dat vind ik heel goed gescout", oordeelt de Tsjech. Het plafond van Isak ligt zeker niet in het Koning Willem II Stadion: de aanbiedingen 'zullen vanzelf komen', denkt Galásek. "Je bent afhankelijk van je prestaties waar je verder nog kunt spelen."

Deel één van het tweeluik 'Willem II-Ajax': staat gepland voor zaterdagavond. De nummers acht en twee trappen om 18.30 uur af in Tilburg.