Feyenoord doorbreekt slechte uitreeks en herovert derde plek in Eredivisie

07-04-2019 16:22 Laatste update: 16:27
75

Feyenoord heeft de derde plek heroverd in de Eredivisie. Sam Larsson, Nicolai Jörgensen en Tyrell Malacia leidden hun ploeg naar de drie punten op het kunstgras van VVV-Venlo: 0-3. Het was de eerste uitzege van 2019 voor Feyenoord.

Feyenoord verloor deze week de derde plek aan AZ, maar de Alkmaarders morsten zaterdagavond in de blessuretijd twee punten tegen laagvlieger De Graafschap. Het uitduel met VVV was voor de ploeg van uittredend trainer Giovanni van Bronckhorst een uitgelezen mogelijkheid om AZ weer te passeren - en dat lukte.

Na een klein half uur spelen opende Larsson de score voor de Rotterdammers. De Zweedse aanvaller verraste Lars Unnerstall met een schot in de verre hoek. Voorafgaand aan de openingstreffer had de Duitse doelman, die volgend seizoen bij PSV keept, zijn ploeg juist op de been gehouden met reflexen op schoten van Jordy Clasie en Larsson.

Op slag van rust beet ook VVV van zich af, maar Kenneth Vermeer hield Feyenoord op de been na een poging van dichtbij van Peniel Mlapa. Dat bleek een voorbode voor de eerste fase van de tweede helft, waarin de Venlonaren de nodige kansen kregen. Vermeer was echter keer op keer op zijn post.

In een moeilijke fase voor Feyenoord trad uiteindelijk Jörgensen op als reddende engel. Hij schoot zijn ploeg na 72 minuten in veilige haven. Tyrell Malacia maakte er in de blessuretijd ook nog 0-3 van met een beauty. Door zege herovert Feyenoord de derde plek in de Eredivisie. Het verschil met AZ is één punt. VVV blijft dertiende.