Frenkie de Jong blij: 'Prima, samen hebben we Ajax veel geld opgeleverd'

Frenkie de Jong blij: 'Prima, samen hebben we Ajax veel geld opgeleverd'

29-04-2019 09:57
20

Marc Overmars speelt een belangrijke rol in de carrière van Frenkie de Jong, erkent de 21-jarige middenvelder van Ajax. Overmars pikte De Jong op bij Willem II en gaf hem een zetje richting FC Barcelona.

"Hij heeft heel veel tegen me gezegd, ook al is hij niet zo'n prater", zegt De Jong over Overmars bij de Ajax Podcast. "Hij heeft mij min of meer naar Ajax gehaald. Voor mij is hij heel belangrijk geweest, want hij heeft altijd vertrouwen in mij gehad. Samen hebben we Ajax veel geld opgeleverd, dus uiteindelijk heeft het prima uitgepakt dat hij me gehaald heeft."

De Jong maakt na dit seizoen voor 75 miljoen euro de overstap naar Barcelona. Ook daar speelde Overmars een rol in. "Ik zat een beetje in mijn hoofd met de keuze was ik volgend jaar zou gaan doen", aldus de Ajacied. "Toen riep hij me apart. Niet dat het de doorslag heeft gegeven, maar het heeft misschien wel geholpen. Hij zei: ik denk dat Barcelona goed bij jou past, ik heb daar ook een periode gespeeld, het leven is daar heel mooi. Dat heeft me wel goed gedaan."

In Barcelona geeft De Jong zichzelf de tijd om te wennen. Hij wil geen termijn plakken op het veroveren van een basisplaats. "Dat kan alleen maar voor een teleurstelling zorgen. Ik ga daar gewoon naartoe met heel veel enthousiasme, ik heb er heel veel zin in. Ik zie wel hoe het gaat lopen. Ik moet gewoon zorgen dat ik heel goed train en speel. Hopelijk word ik dan zo snel mogelijk basisspeler."