NAC Breda komt met groot nieuws: volledige Raad van Commissarissen treedt af

NAC Breda komt met groot nieuws: volledige Raad van Commissarissen treedt af

27-05-2019 21:38
29

NAC Breda maakt maandagavond het vertrek van de volledige Raad van Commissarissen bekend. Na verschillende gesprekken die de afgelopen weken samen met de Commissie van Aandeelhouders zijn gevoerd is besloten om te vertrekken, meldt NAC.

Inhoudelijk betekent dat dat voorzitter Joost Gielen en Joost van Mierlo (supportersvertegenwoordiging) per 1 juni vertrekken uit Breda. Nicole Edelenbos, die onlangs nog actief was als interim algemeen directeur, is voorlopig aangesteld als voorzitter van de RvC.

'De RvC laat in een algemene verklaring weten dat het zich, ondanks dat NAC Breda de afgelopen jaren financieel gezond is gemaakt, realiseert dat in een betaald voetbal organisatie de wedstrijden op het veld gewonnen moeten worden en neemt dan ook haar verantwoordelijkheid voor de uitgebleven prestaties van het afgelopen seizoen', schrijft NAC. 'Toezicht op het technisch beleid is namelijk onderdeel van haar taken en de RvC vindt dan ook dat het hierin tekort is geschoten.'

Gielen en Van Mierlo vertrekken per 1 juni, maar Berry van Nes (Marketing en Communicatie) vertrekt wanneer zijn termijn afloopt, op 31 oktober, terwijl Berry de Kort (financiële zaken) en Robert Coppens (strategische zaken) per 31 december vertrekken. 'De voltallige huidige RvC geeft te kennen dat het in de toekomst te allen tijde bereid blijft zich in te zetten voor de club', schrijft NAC.