Van Ajax naar AZ: Ik heb nog even m'n minuutjes meegepakt, dat was lekker

Van Ajax naar AZ: "Ik heb nog even m'n minuutjes meegepakt, dat was lekker"

02-09-2019 07:02
24

Dani de Wit is teleurgesteld door de nederlaag van zijn nieuwe club AZ tegen Vitesse. In extremis gingen de Alkmaarders zondag onderuit in Arnhem: 2-1.

"Dit was de eerste echte test in de competitie. Die hebben we niet gewonnen, dus we moeten gaan zien hoe het gaat lopen", vertelt De Wit aan FOX Sports. De Wit tekende donderdag voor vijf seizoenen bij AZ. "Mijn beeld van AZ? Heel goed, heel talentvol. Het staat gewoon goed. De aanvallers hebben heel veel kwaliteiten. Die moeten boven komen drijven, maar vandaag (zondag, red.) was dat niet het geval."

De Wit speelde afgelopen woensdag nog voor Ajax tegen APOEL Nicosia. "Het was een heel drukke week. Woensdag werd het bekend na de wedstrijd. Ik heb nog even m'n minuutjes meegepakt, dat was lekker. Donderdag heb ik AZ gezien op de bank (tegen Antwerp, red.). Ik heb genoten van de overwinning. Vandaag stond ik in de basis. Het moest gebeuren, maar helaas is het niet gebeurd."

De Wit wordt gezien als de opvolger van Guus Til, die naar Spartak Moskou is vertrokken. "Dat voel ik niet zo. We zijn andere spelers. Ik moet het gewoon laten zien, zoals hij het ook heeft gedaan. Het is aan mij om het te bewijzen."