'Een goede Promes speelt, die zet je niet op de bank. Ik stel mezelf op bij Ajax'

'Een goede Promes speelt, die zet je niet op de bank. Ik stel mezelf op bij Ajax'

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 09:15ma 16-09-2019 om 09:15

Quincy Promes is er nog nog niet in geslaagd een vaste basisplaats te veroveren bij Ajax. Als het aan de 27-jarige aanvaller ligt, is dat een kwestie van tijd. Hij ziet zichzelf in één team met Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en David Neres.

Promes begon tegen sc Heerenveen (4-1) in de basis als vervanger van Van de Beek maar zijn start in Amsterdam verloopt nog niet helemaal naar wens. Ajax-trainer Erik ten Hag gaf vaak de voorkeur aan onder meer Tadic, Ziyech, Van de Beek en Neres. "Dat is logisch want zij hebben het vorig jaar fantastisch gedaan", zegt Promes tegen het ANP.

Enigszins verrassend behield Ajax deze zomer alle steraanvallers. "Natuurlijk ben ik blij dat Hakim, Donny en Neres zijn gebleven. Dat maakt Ajax sterker", stelt Promes. "Volgens mij kunnen we ook allemaal samen spelen, maar dat is aan de trainer. Uiteindelijk stel ik mezelf op. Een goede Promes speelt, die zet je niet op de bank."

Promes laat zich ook uit over zijn keuze om terug te keren bij Ajax, dat 15,7 miljoen euro voor hem betaalde aan Sevilla. "Veel mensen snappen daar niets van, maar die mensen dachten ook dat het in Rusland altijd koud was. En die leverden ook kritiek op mij terwijl ze me nooit bij Spartak zagen voetballen. Ik wil bij Ajax weer die succesvolle voetballer van Spartak zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws