Van Hooijdonk vol ongeloof voor camera: 'Het besef was er nog gewoon niet'

Van Hooijdonk vol ongeloof voor camera: 'Het besef was er nog gewoon niet'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 11:42di 17-09-2019 om 11:42

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 11:44di 17-09-2019 om 11:44

Sydney van Hooijdonk moest een tijdje wachten op zijn eerste treffer in het betaalde voetbal. Op maandagavond kon hij eindelijk opgelucht ademhalen. Trainer Ruud Brood bracht hem op bezoek bij Jong AZ als invaller binnen de lijnen en de jonge spits tekende daarna voor twee treffers. 

In gesprek met BN DeStem is Van Hooijdonk duidelijk opgelucht na zijn dubbelslag. "Ontzettende blijdschap! Ik ben spits, ik scoorde in de jeugd heel veel. Nu wacht ik er al - ik weet niet hoeveel - wedstrijden op. Eindelijk is het zover. Ik ga een stuk lekkerder slapen."

De zoon van Pierre van Hooijdonk vervolgt: "Ik droomde afgelopen week al dat ik in de basisopstelling zou starten en twee keer zou scoren. Dat gebeurde echter niet. Dat het nu dan zo uitpakt, is echt een droom die nog veel mooier is. Ik zat net in de kleedkamer, maar het besef was er nog gewoon niet."

Naast blijdschap was er bij de aanvaller ook sprake van andere emoties. Hij droeg zijn doelpunten op aan zijn pas overleden grootvader. "Deze zijn voor mijn opa. Dit is een gevoel wat ik niet kan omschrijven. Het is een jongensboek. In het eerste van NAC, mijn club, een wedstrijd omkeren en belangrijk zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws