Kuipers: 'Mijn assistent heeft hem misschien wel vier of vijf keer gewaarschuwd'

Kuipers: 'Mijn assistent heeft hem misschien wel vier of vijf keer gewaarschuwd'

28-09-2019 22:38
146

Björn Kuipers was zich er terdege van bewust dat Django Warmerdam al een gele kaart achter zijn naam had staan toen hij hem van het veld stuurde wegens tijdrekken. De arbiter geeft aan dat spelers van Groningen voldoende waarschuwingen hadden gehad.

De reacties vanuit het Groningse kamp over de actie van Kuipers waren niet mals, maar de arbiter is zich van geen kwaad bewust. "Vanaf de zeventiende minuut wordt er alleen maar tijd gerekt, dus vanaf dat moment zijn we meermaals gaan waarschuwen", geeft hij aan voor de camera van FOX Sports. "Ook nog in de rust in de catacomben hebben we het duidelijk gemaakt. Anders zouden er maatregelen volgen."

Warmerdam kon dan ook weten wat hem te wachten stond, stelt Kuipers. "Mijn assistent, Sander van Roekel, roept dat hij moet opschieten omdat hij er anders af gaat. Hij heeft misschien wel vier of vijf keer geroepen dat het sneller moest. Als het dan zó langzaam blijft gaan, dan kan ik niet meer wachten."

Suggesties dat Kuipers niet wist dat Warmerdam al geel had of dat hij het andersom niet had gedaan wijst de scheidsrechter van de hand. "Wij wisten dat hij een kaart had, het is gewoon niet slim om met geel op zak zo veel tijd te rekken. Als het Daley Blind was geweest? Ik had het bij iedereen zo gedaan."