De Boer sloeg aanbod Manchester United af: Ik vroeg Van Gaal wat hij ervan vond

De Boer sloeg aanbod Manchester United af: "Ik vroeg Van Gaal wat hij ervan vond"

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 13:38vr 18-10-2019 om 13:38

Ronald de Boer verkoos twintig jaar geleden Glasgow Rangers boven Manchester United. In Schotland groeide hij uit tot een 'Ibrox hero', maar het had weinig gescheeld of de oud-international had op Old Trafford gespeeld.

"Ik zat in de kleedkamer bij FC Barcelona toen Sir Alex Ferguson belde", memoreert De Boer in gesprek met FourFourTwo. "Hij maakte duidelijk dat hij me graag wilde halen en legde uit hoe hij me zou gebruiken. Ik zou gaan afwisselen met Nicky Butt, Ryan Giggs en Paul Scholes. Dat zag ik wel zag zitten. Maar rond hetzelfde moment benaderde Dick Advocaat mij namens Rangers."

"Ik vroeg Louis van Gaal wat hij ervan vond. Hij zei dat ik bij Rangers altijd zou spelen, wat voor een dertigjarige natuurlijk wel belangrijk is. Ook zou het voordelig zijn voor mijn kansen in het Nederlands elftal", aldus De Boer. "Natuurlijk vraag je je soms af: hoe zou ik het gedaan hebben bij Manchester United? Maar het is niet zo dat ik spijt heb van mijn keuze, want ik heb een prachtige tijd gehad bij Rangers."

De Boer stond jarenlang onder contract bij Ajax en maakte in 1999 de overstap naar FC Barcelona. Na één seizoen in Catalonië tekende hij voor vier seizoenen bij Rangers. De huidige FOX Sports-analist sloot zijn carrière af in Qatar.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws