Pastoor voorspelt zware dobber voor PSV: 'Weet je nog, toen Ajax Salzburg lootte?'

Pastoor voorspelt zware dobber voor PSV: 'Weet je nog, toen Ajax Salzburg lootte?'

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 08:06wo 23-10-2019 om 08:06

Laatste update: woensdag 23 oktober 2019 om 08:36wo 23-10-2019 om 08:36

Volgens Alex Pastoor krijgt PSV het donderdagavond lastig op bezoek bij LASK Linz. Hij haalt de vergelijking aan met het Ajax van Frank de Boer, dat het in 2014 opnam tegen een andere Oostenrijkse club: Red Bull Salzburg.

"Weet je nog in 2014, toen het Ajax van Frank de Boer tegen Red Bull Salzburg lootte? In Nederland wist niemand wat van die club. Nou, dat werd een shock van jewelste. Die Oostenrijkers bliezen Ajax van het veld met razendsnel omschakelvoetbal en heel agressieve pressing. LASK Linz kan dat ook, stormen zoals Salzburg deed. Benieuwd hoe PSV daarmee omgaat", vertelt Pastoor aan het Algemeen Dagblad

Pastoor ziet dat het Oostenrijkse voetbal zich steeds verder ontwikkelt. "Salzburg, Wolfsberger en LASK zijn zeer interessante ploegen die alle drie de knop op 'ongelooflijk racen' hebben staan. LASK probeert rond de middenlijn de bal te veroveren in jouw opbouw en dan schieten er overal spelers als een raket vooruit. Het is overdreven wat ik nu ga zeggen, maar ik maak de vergelijking tóch: LASK speelt een beetje zoals Napoli in 2012."

Niet supercreatief met de bal
Toch liggen er door het hoge tempo van LASK kansen voor PSV op de helft van de tegenstander. "Ze zijn daardoor ook wel slordig. Als de aanvallers van PSV goed aanspeelbaar zijn, is er een uitweg als zij vol druk zetten", geeft Pastoor de Eindhovenaren advies mee. "Ze zijn ook niet supercreatief met de bal. Maar LASK heeft een formule gevonden waar heel veel teams moeite mee hebben. De middelste van de drie centrale verdedigers is de grote regelaar. Gernot Trauner, prima speler."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws