Juventus glijdt uit en zet koppositie op het spel, weer negatieve rol De Ligt

26-10-2019 16:59
90

Juventus heeft voor de tweede keer dit seizoen punten verspeeld in de Serie A. Op bezoek bij laagvlieger Lecce kwam de Italiaanse recordkampioen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Bij de tegengoal van Lecce was Matthijs de Ligt in negatieve zin betrokken.

Juventus leek al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Alex Sandro gaf de bal voor op Gonzalo Higuaín, die van dichtbij raak schoot. Echter werd de goal na inmenging van de VAR afgekeurd omdat de Argentijn buitenspel stond.

De eerste helft leverde verder weinig hoogtepunten af. Juventus was wel beter, maar Lecce, dat zelf ook niets creërde, hield de boel dicht. Federico Bernardeschi liet vlak voor rust wel een levensgrote mogelijkheid liggen. Hij schoot voor open doel naast. Kort na de onderbreking kreeg Juventus een penalty na een overtreding in het strafschopgebied van Lecce. Goudhaantje Paulo Dybala, die vanwege de absentie van Cristiano Ronaldo in de basis mocht beginnen van Maurizio Sarri, schoot raak: 0-1.

Een paar minuten later kon De Ligt wel door de grond zakken, toen hij de bal zeer ongelukkig op zijn arm kreeg en daarmee een strafschop weggaf aan Lecce. Het was de derde handsbal op rij voor De Ligt. Vorige week tegen Bologna kwam hij er nog mee weg, deze week niet. Marco Mancosu maakte namens Lecce gelijk.

Lecce kwam dan wel op gelijke hoogte, maar creërde zelf geen uitgespeelde mogelijkheden en moest na de gelijkmaker weer vol in de verdediging. De grootste kans op 1-2 kwam op naam van Leonardo Bonucci, maar zijn schot ging hoog over. Juventus wist in de zeven minuten blessuretijd geen overwinning meer te forceren.

Internazionale speelt om 18.00 uur tegen Parma en neemt bij winst de koppositie van Juventus over.