Italiaanse pers na negatieve rol De Ligt: 'Juventus moet dit probleem oplossen'

26-10-2019 18:00 Laatste update: 27-10-2019 11:44
166

De Italiaanse media slijpen de messen na de derde handsbal op rij van Matthijs de Ligt. De Nederlander veroorzaakte een strafschop tegen Lecce en gaf daarmee een goal weg, waardoor Juventus gelijkspeelde tegen de laagvlieger. Toegegeven, De Ligt had veel pech. Een aantal Italiaanse kranten licht de rol van De Ligt uit, anderen maken zich meer zorgen om de absentie van Cristiano Ronaldo.

Juventus kwam kort na rust op 0-1, waarna De Ligt hands maakte en Lecce op gelijke hoogte kwam. 'De tweede helft werd hervat op een manier zoals je niet zou verwachten', aldus La Gazzetta dello Sport. 'De ene penalty volgde de ander op, waardoor het na een uur spelen 1-1 stond. Eerst scoorde Juventus na roekeloos verdedigen van Petriccione tegen Pjanic. Even later volgde de gebruikelijke handsbal van De Ligt. Juventus zal dit probleem op moeten lossen. Mancosu maakte gelijk.'

La Gazzetta benoemt ook een 'cadeautje' van De Ligt in de eerste helft. Lecce creërde in de eerste helft nauwelijks kansen, maar was wel dicht bij een voorsprong. 'Een poging van Panagiotis Tachtsidis werd door Pjanic onschadelijk gemaakt en Majer wist een 'last-minute-cadeautje' van De Ligt niet uit te pakken. Lecce kreeg desondanks tal van kansen tegen.'

'De derde handsbal op rij van De Ligt was bepalend. Het werd bestraft met een penalty, terwijl Sarri ook Pjanic na een uur kwijtraakte', schrijft Corriere dello Sport. 'De twee goals vielen vlak na elkaar. Eerst schoot Dybala raak en even later volgde een handsbal (opnieuw!) van De Ligt. Het is zijn derde handsbal op rij in het strafschopgebied na de wedstrijden tegen Internazionale en Bologna.'

Il Mattino besteedt meer aandacht aan de afwezigheid van Ronaldo dan aan de handsbal van De Ligt. Zonder de Portugees hebben 'de tijgers' van Juventus het totaal niet, zo klinkt het. 'De ommekeer volgde door een knullige handsbal van De Ligt, waardoor Lecce dankzij Mancosu ineens aanspraak maakte op een onverwacht gelijkspel. Pjanic moest zich laten wisselen, Higuaín heeft een hoofdblessure en Inter kan na vanavond weer koploper zijn', somt de krant de problemen op.

'Blunder' De Ligt
Het valt Il Messaggero op dat Juventus moeite heeft met de kleinere clubs uit de Serie A. 'Een duidelijk signaal dat het een mentaal probleem in plaats van een fysiek probleem is', schrijft de krant. 'Bij Lecce kwamen plotseling alle problemen aan de oppervlakte. De Ligt is nog steeds zichzelf niet, het ontbreekt Pjanic en Bernardeschi aan goede vorm en de absentie van Ronaldo is voelbaar.'

Il Messaggero benoemt het penaltymoment in de tweede helft, maar blikt ook terug op de eerste 45 minuten. 'De eerste kansen van Lecce in de 45 minuten kwamen tot stand door gepruts van Juventus. Door een blunder van De Ligt kon Majer gevaarlijk schieten, daarna gaf Emre Can een corner weg door een slordige pass.'