Kluivert richt zich tot Koeman: 'Je moet hem laten proeven aan het grote werk'

Kluivert richt zich tot Koeman: 'Je moet hem laten proeven aan het grote werk'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 11:52do 14-11-2019 om 11:52

Patrick Kluivert denkt dat Calvin Stengs klaar is om aan het grote werk te proeven bij Oranje. De vleugelaanvaller van AZ heeft indruk gemaakt op Kluivert, die zelf ook als jonge speler al bij het Nederlands elftal werd gehaald.

Stengs, die net als Myron Boadu debuteert bij het grote Oranje, verdient volgens Kluivert de kans. "Stengs vind ik een goede, atletische speler", zegt hij tegenover De Telegraaf. "Hij moet nog wel een hoop kilometers maken, maar hij heeft de instrumenten om het ver te kunnen schoppen."

Kluivert hoopt op speeltijd voor de AZ-aanvaller. "Die jongen moet je zeker laten proeven aan het grote werk, een Oranje-debuut is zeker niet te snel voor hem. Het zou voor Stengs al fantastisch zijn als hij mag invallen, al is het een paar minuten. Dat is echt geweldig om mee te maken."

Ron Vlaar, bij AZ ploeggenoot van de twee debutanten, hoopt dat Stengs en ook Boadu zich bewijzen bij bondscoach Ronald Koeman. "Ze hebben dit seizoen in de competitie en de Europa League al aardig wat voor hun kiezen gekregen. Daar zijn ze goed mee omgegaan, maar het Nederlands elftal is de overtreffende trap. Ze mogen het van mij ook in Oranje laten zien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Stengs al toe aan een basisplek in Oranje?

(2182 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws