Kraay lacht om 'eigenwijze' Koeman: 'Hij heeft lak aan ons, terecht ook'

Kraay lacht om 'eigenwijze' Koeman: 'Hij heeft lak aan ons, terecht ook'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 20:23za 16-11-2019 om 20:23

Ronald Koeman heeft zaterdagavond weer een basisplek voor Marten de Roon ingeruimd op het middenveld, ondanks mogelijke bedenkingen bij het grote publiek. FOX Sports-analist Hans Kraay junior vindt het wel mooi dat de bondscoach zijn eigen koers blijft varen.

De Roon vormt zaterdag op Windsor Park een controlerend duo met Frenkie de Jong. "Dat vindt hij gewoon een heel goed duo", lacht Kraay in FOX Sports Vandaag. "Hij heeft – en terecht ook – lak aan ons allemaal. Want wij hebben nogal gepusht: De Roon moest eruit, Van de Beek moest erin... Het maakt hem niet uit. Het zou zomaar kunnen dat De Roon en Frenkie de Jong ook op het EK samen gaan spelen."

Het zou slecht nieuws zijn voor Van de Beek, die zaterdag speelt bij afwezigheid van de grieperige Georginio Wijnaldum. De Liverpool-middenvelder lijkt normaal gesproken echter een zekerheidje in de basis. "Hij is he-le-maal lyrisch over Wijnaldum. Die is gewoon nog twintig, dertig procent beter als hij vlak voor de controleurs speelt. Als iedereen fit is, speelt Van de Beek gewoon niet", concludeert Kraay.

Poll

Hoort De Roon in de basis bij Oranje?

(1048 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws